05.Denoiser.png

PEACEFUL GREENS

design modern

Client

familie 3 membri

Tip

Casă

Suprafața

120 mp

Buget

40 . 000 €

Culori pastelate, atmosferă relaxantă, spațiu aerisit și luminos – dorințele beneficiarilor se regasesc în această amenajare din Cluj-Napoca. Nevoile exprimate chiar la începutul proiectului au fost: necesitatea unui birou WFH, integrarea unei biblioteci, posibilitatea unei camere de oaspeți. Living-ul, bucătăria și zona de dining open space sunt străbătute de 3 fluxuri de circulație, fapt ce rezultă într-o zonă dedicată living-ului mai redusă, forțând astfel poziția colțarului cu spatele la fereastră, orientat către TV. Pentru a facilita circulația a fost selectată o masă de dining rotundă de 4 persoane, extensibilă la nevoie. Camera dispusă la nivelul parterului este folosită preponderent ca birou, integrat în zona de bibliotecă; la nevoie, se poate transforma în cameră de oaspeți, fiind dotată cu o canapea extensibilă și un corp pe depozitare minimal pentru îmbrăcăminte disimulat în bibliotecă. Zonele de noapte sunt amplasate la etaj. Principiul multifuncțional se aplică și la camerele copiilor: zona de dormit, zona de studiu și cea de joacă se îmbină armonios. Mobilierul este conceput într-un stil modern, bazat în mare pe principii Montessori, încurajând astfel omul mic către independență și expresie liberă creativă. Alegerea parchetului triplustratificat, a blatului de lucru din piatră și a vopselei lavabile pe bază de latex natural este motivată de preferința pentru materiale sustenabile.